About Blades
焼入れ温度から550℃位の間を速く冷却し、低温になるに従って適当な速さで冷却する時間焼入れ法です。
この方法は焼割れ、焼入れ歪を防止する為に非常に効果がある段階焼入れ法です。
焼入れ硬さは焼入れした時の鋼の組織の基地を形成するマルテンサイトの硬さによって決まります。焼入れ組織のマルテンサイトの硬さはマルテンサイトに含まれる炭素量によって決まります。
刃物鋼に含まれる炭素量は1〜1.20%が最も良い結果を生むといわれています。この場合焼入れ組織のマルテンサイトには約0.8%の炭素分が含まれ、約0.3%の炭素量は炭化物としてマルテンサイトの基地に分布しています。
Hardening hardness is determined by the hardness of the martensite that forms the base of the steel structure when quenched. The hardness of martensite in the quenched structure is determined by the amount of carbon contained in the martensite.
It is said that 1 ~ 1.20% of carbon content in cutting steel produces the best results. In this case, the martensite in the quenched structure contains about 0.8% of carbon and about 0.3% of carbon as carbides. It is distributed in the martensite base.
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